Heja fram svensk fotboll ute i europa!

Mycket tack vare Malmö FF’s spel i Champions League så har Allsvenskan avancerat i rankingen. När vi avslutade fotbollssäsongen 2016-17 så låg Allsvenskan på en imponerande 21a plats. Sedan dess så har vi sjunkit ner till plats 24. Det är mycket viktiga placeringar, om Allsvenskan skulle vara bland topp 15 så skulle vi få det mycket enklare att ta oss längre i både Champions League och Europa League.

Vad gäller avancemang i listan på de bästa fotbollsligorna i europa så spelar Champions League och Europa League en enorm roll. Det är där de allra bästa lagen gör upp om pokalerna. I årets turneringar så lyckades Zinedine Zidane och hans Real Madrid med något som inget annat fotbollslag gjort tidigare, försvara sin Champions League-titel. Manchester United fick lyfta Europa-League pokalen, efter att de lyckades vinna över det holländska laget Ajax på Friends Arena i Stockholm.

Till Champions- och Europa League-säsongen 2017-18 så har vi fyra svenska lag som fortfarande har chansen att nå dessa turneringar. Vi har Malmö FF som är i kvalet inför Champions League. Till Europa League-kvalet så har vi AIK, Norrköping och Östersund. Skulle något av våra svenska lag lyckas ta sig till gruppspelet i någon av turneringarna så skulle det vara en enorm framgång för den svenska fotbollen.

Både Malmö FF, AIK och Norrköping är i kvalomgång två och de är favoriter på pappret inför sina möten. Tråkigare är det däremot för de svenska cupvinnarna Östersund. De ställs mot den enorma turkiska klubben Galatasaray. Skulle Östersund lyckas få med sig ens en poäng mot Galatasaray så bör vi se det som en enorm bragd.

Strax före Allsvenskan i rankingen så ligger Bulgariens och Vitrysslands fotbollsliga. Till svensk fördel så åkte ett lag från både Bulgarien och Vitryssland ut ur den första kvalomgången, vilket medför att de tappar poäng i rankningen.

Är du en supporter av något svenskt lag i Allsvenskan så bör du för svensk fotbolls skull visa din passion och heja fram våra svenska lag och hjälpa dem nå framgång ute i Europa. Oavsett om du håller på Djurgården, Göteborg, GIF Sundsvall eller Sirius så bör vi alla ställa oss bakom svenska klubbar, för vår egna framtid.

Är du intresserad av att fixa en riktig fotbollsvänlig miljö i ditt hem så kanske du är i behov av att renovera eller införskaffa nya saker. Du hittar allt du kan tänkas behöva och mycket till inne på Buildor.se.

Så se till att ditt hem är anpassat för flera peppade fotbollskvällar, tillsammans kan vi heja fram svensk fotboll och hjälpa våra svenska lag att nå framgång i både Champions- och Europa League. Det är många som säger att publiken är lagets tolfte spelare, och det är verkligen sant.

Kan du inte visa ditt stöd på plats så räcker det mycket väl med att skicka goda tankar och mental styrka till våra spelare.

Tillsammans kan vi heja fram svensk fotboll!

Posted juli 18, 2017 in: Sport by carl

fudge-lite