Vikten med bra skor

 

Oavsett vilken sport man sysslar med är det oerhört viktigt att ha bra skor på sig. Har man inte det riskerar man att belasta ben, midja och rygg på ett onödigt vis, vilket kan yttra sig i smärtor och andra krämpor alldeles i onödan.

Sysslar man med en sport där man går mycket, som t.ex golf eller frisbeegolf, är det viktigt att man har skor som man inte halkar i eftersom man ibland är ute på hala ytor som vått gräs eller i backar. Golfskor är därför utrustade med små spikar som gör gången mycket stadig.

En tennissko eller badmintonsko bör däremot vara lite lättare och stötdämpande då man hoppar en hel del, samtidigt som den har en bra passform och ger ordentligt grepp.

Skateboardåkare har skor som är platta och stabila så att de fäster bra på brädan. Här är det också viktigt med stötdämpande då man hoppar från relativt höga höjder, ofta i hög hastighet.

Bowlingskor är designade med en hårdare sula eftersom det inte är en sport där man springer eller går särskilt mycket. De är dessutom gjorda av gummi som inte skadar den blanka bowlingbanan.

Posted januari 22, 2017 in: Sport by carl

fudge-lite